Open/Close Menu Serveis Professionals per a la Immobiliària

Sancions a les Agències Immobiliàries per no tenir el Certificat Energètic

chitece

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana del Consum (ACC), ha obert expedient sancionador a 42 agències immobiliàries per incompliments de la normativa en matèria de certificació energètica d’edificios.en un comunicat, el departament d’Empresa i Ocupació ha assenyalat que les inspeccions van constatar que aquestes agències anunciaven habitatges sense publicitar la seva etiqueta d’eficiència energètica, la qual cosa vulnera la llei i els drets dels consumidors.

La certificació energètica d’edificis és un document obligatori en la compravenda o lloguer d’habitatges o edificis, i ofereix als usuaris informació sobre el comportament energètic de l’immoble, així com el cost que el comportament energètic de l’immoble pot ocasionar per al comprador o arrendatari de l’edifici.

La Generalitat ha explicat que la normativa exigeix que l’etiqueta energètica sigui visible en els anuncis d’habitatges, ja que permet als usuaris comparar l’eficiència de diferents edificis i incorporar l’estalvi en energia com a factor de decisió a l’hora de llogar o comprar un habitatge. En alguns casos, les immobiliàries han estat publicitant que el certificat “està en tràmit”, com a mecanisme per eludir l’obligació. Però el cas de les 42 formades expedient s’inclou immobiliàries que posteriorment no han pogut demostrar que aquest certificat s’estigués tramitant, segons fonts del l’ACC.

No tots els expedients administratius s’han resolt fins al moment, encara que alguns d’ells ja ha arribat a la resolució final, que implicat el pagament de sancions per a les agències immobiliàries.

Els edificis suposen aproximadament un 25 % del consum energètic de Catalunya, i augmentar l’eficiència energètica d’aquest sector “és fonamental per avançar cap a un model energètic més racional i sostenible”, ha afirmat el departament.

A Catalunya, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha emès 483.586 certificats d’eficiència energètica per a edificis existents des de la seva entrada en vigor, al juny de 2013, i 2.687 per a edificis de nova construcció des del 2007.

chitece

El preu de la Cèdula d’Habitabilitat + Certificat Energètic és 150 €, i per a cases unifamilars 200 €

Truca al 675 099 688 o envia’ns un mail a chitece@chitece.com

(informació extreta d’El Periódico)

Barcelona   I   Girona