Open/Close Menu Serveis Professionals per a la Immobiliària

La Generalitat de Catalunya ha iniciat una campanya d’inspeccions per comprovar que les agències immobiliàries disposin del certificat energètic en tots els habitatges que comercialitza i publicita. Cal recordar que el responsable no només és el propietari de l’habitatge, sinó també l’agència immobiliària. De moment, segons la Generalitat, en la mesura no hi ha ànim de multar, només és un acte de comprovació.

Des de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) asseguren que han començat a fer aquest sondeig només per veure com està funcionant però insisteixen que de moment no han obert cap expedient sancionador.

La Generalitat considera responsable de no disposar del certificat energètic tant als propietaris de l’habitatge com a totes aquelles agències immobiliàries que el publicitin, amparant-se en l’article 5.b) de la llei 18/2007, del Dret a l’Habitatge a Catalunya.

Des de la Generalitat asseguren que no han començat a sancionar i que “és el la última instància a la qual recorreran doncs abans hi ha altres passos perquè es compleixi amb la normativa”. El règim sancionador que aplicaran es regeix pel codi de consum de Catalunya que contempla les infraccions lleus amb multes de 3.000 a 10.000 €, i es tractarà d’un únic expedient sancionador per agència i no per cada habitatge que no diposi del certificat energètic.

Et tramitem la Cèdula d’Habitabilitat + Certificat Energètic per 150 €, aquest preu inclou tots els tràmits i les taxes

Si vols contactar amb nosaltres, envia’ns un mail a info@chitece.com

(informació extreta de Idealista News)

Write a comment:

Your email address will not be published.

Barcelona   I   Girona